Back to civilization!!!

Hee allemaal,

Afgelopen weekend zijn we met bijna de hele exchangegroep naar Finland geweest. We hebben een lokale marsoetka afgehuurd om ons naar Helsinki te brengen en na de laatste strubbelingen aan de grens (aan de Russische kant moest er natuurlijk weer minimaal een uur op papierwerk gewacht worden) voelden we meteen dat we terug waren in Europa, terug tussen de ‘normale’ mensen. Alles gaat meteen stukken sneller, gemakkelijker en vriendelijker. Helaas speciaal in Finland is alles meteen ook 5x duurder 🙁

Na een tussenstop in het dorp van de ouders van Ville (de Fin die de hele trip georganiseerd heeft) waar we meteen uitgenodigd werden voor broodjes en Fins bier, werden we door onze chauffeur vlakbij het hostel in Helsinki afgezet. De prijzen waren ook in het uitgaansleven een flinke tegenvaller want €4,90 voor een biertje is niet heel goed voor je portemonnee. Wij Nederlanders moesten daar al even voor slikken maar de Tsjechen kregen op dat moment echt een hartaanval.

De dag erna zijn we lekker naar een eilandje met UNESCO erfgoed voor de kust van Helsinki geweest om lekker te genieten van de zon en uiteraard te BBQen. Aan het eind van de dag was iedereen natuurlijk flink verbrand omdat we door de wind niets van de zon gevoeld hadden. Dus konden we als een stelletje vuurrode kreeften terug op de boot om vervolgens met een tramtour de rest van Helsinki te verkennen.

In een Italiaans restaurantje hebben we uiteindelijk met z’n allen gegeten en het EK voetbal gekeken. De wedstrijden worden zoveel leuker wanneer er mensen uit dat land bij zijn!

Zondag was het dan tijd om de Finse natuur te gaan ontdekken… Eerst naar een oude papierfabriek in Verla, die nog helemaal in goede staat was en toen op naar de Summercottage van Ville’s vader. Geweldig zo’n huisje in de bossen, met rooksauna aan een Fins meer. Overkapping met grill erbij en je kan 22 man een heel weekend vermaken. De eerste dag kregen we gerookte en gegrilde zalm voorgeschoteld wat tot dan toe het beste was wat we in de afgelopen maanden gegeten hadden. Maar dag 2 stond er een heus rendier p het menu!!! Heerlijk om na 3 rondes Sauna en ijskoud meer op zo’n menu getrakteerd te worden! Vooral als je vervolgens het Nederlands elftal Italië met 3-0 ziet verslaan kan het weekend niet beter!!

Paka
Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *