Beetles….connecting people

Hee hee,

Even een korte update van mijn reis’avonturen’ op de vroege ochtend…

Ik zit momenteel in een hostel in Moskou en heb vannacht zowaar twee uur slaap kunnen meepakken en dit is al een half uur meer dan gisteren en drie kwartier meer dan de dag ervoor!

Ik zal vertellen hoe dat komt…

We hadden het geniale idee om voordat we naar Sochi vliegen nog een paar dagen in Moskou door te brengen. Ook al krijg je in de nachttrein een bed is slapen niet echt optimaal, en als jou coupe gebombardeerd wordt tot partycoupé krijg je hooguit een uurtje slaap mee. Niets aan de hand dachten wij, dat halen we morgen wel in… Nou dat ging even anders!

Ons hostel was puur op locatie uitgekozen en ligt in het centrum van Moskou op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden. Inchecken was helaas weer om 1 uur en na een dag sightseeing zijn we gaan eten in het restaurant van de Tsjechische ambassade waar je veel (en goed) eten krijgt voor weinig geld en waar je bier voor een Euro kan bestellen! Uiteraard vond ik dat daarna het nachtleven in Moskou verkent moest worden, en met twee anderen zijn we de avond geëindigd in een nachtclub genaamd sorry Baboeska (sorry Oma), wat echt geniaal was om uit te gaan.

Vanaf hier begonnen er dingen mis te gaan. De taxichauffeur zette ons af op de Nieuwe Arbat, terwijl ons hostel aan de oude Arbat was. Mochten we midden in de nacht nog eens opzoek! En toen we bijna een uur later in ons hostel aankwamen bleek er in mijn kamer niemand meer te zijn. Iedereen sliep in de vierpersoonskamer van de jongens met minimaal 2 personen per bed omdat er in onze kamer ‘beetles’ zouden zitten. In mijn bed zaten er ook ongeveer twintig, dus heb ik me ook maar bij de anderen gevoegd en de bovenste helft van een stapelbed gedeeld met een Fin van 1.90m. Als je met z’n negenen in een vierpersoonskamer slaapt wordt t al gauw erg warm en vanwege ruimtegebrek in ons bed ben ik halverwege de nacht maar naar de bank in de gezamenlijke ruimte van het hostel verhuist, waar ik om 8 uur werd gewekt door mede gasten.

Na dag 2 sightseeen, die we voor het grootste gedeelte in het Kremlin hebben doorgebracht en waar we erg veel lol hebben gehad met de bewakers die op een fluitje blazen op t moment dat je een teen over de rand van de stoep zet.
Op avond nummer 2 zijn we gaan bowlen en poolen en bij terugkomst in het hostel waren we beter voorbereid op beetle-terror, dachten we…
Helaas…nu bleken ze ook op de andere kamer te zitten en na een uurtje slaap en drie beten voelde ik werkelijk overal over mijn lijf beestjes lopen en ben ik verhuisd naar de andere kamer, waar ik al snel gezelschap kreeg ;-(
Na een beetlebeet op het voorhoofd van de Fin een kwartier later zijn we met z’n tweeën om 6 uur naar buiten gevlucht… Gelukkig ging de McDonalds om 6 uur open en daar heb ik zojuist de beste uurtjes slaap van de afgelopen dagen gehad.

DUS…ga je naar moskou…Neem niet dit hostel, maar mail me voor het adres van een perfect ander hostel ver ver weg van de beetles!!!

Ik vertrek nu naar Sochi voor een paar daagjes strand en ik zie jullie over twee weken!!

X Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *