Behoorlijk vreemd, maar best lekker!

Neeeee…dit berichtje gaat niet over mannen… maar als zelfs websites gaan vragen of je nog leeft, weet je dat het tijd wordt voor een nieuw berichtje. Sorry voor de vertraging maar ik was een beetje inspiratieloos de afgelopen tijd. Dat wil niet zeggen dat er niets gebeurd is hier…

Ten eerste wil ik jullie vertellen van mijn meest heldhaftige etentje… Mijn collega’s vonden dat het tijd werd voor de lokale delicatesse, namelijk levende octopus! Nou ben ik sowiezo niet zo’n fan van het eten van levende dingen maar zo’n bewegend, slijmerig geval met zuignappen stond al helemaal niet hoog op de lijst. Maar uiteraard liet ik me niet kennen en ben ik gewoon meegegaan naar het octopusrestaurant waar we inderdaad als voorafje een bord met in stukjes gehakte krioelende tentakels voorgeschoteld kregen. Met je stokjes zo’n krioelend ding oppakken bleek ook nog niet al te makkelijk, maar als er een maal eentje zich aan je stokje had vastgezogen kon je em met een beetje sesamolie eten. Ik kan je vertellen dat het qua smaak allemaal niet al te bijzonder is, maar de ervaring van een bewegende tentakel die zich aan je gehemelte vastzuigt is des te specialer ;-). Goed kauwen is een must want anders loop je het risico dat de octopus nog wraak neemt door lekker aan de binnenkant van je slokdarm te gaan hangen en dat moet je natuurlijk niet hebben. (heel fijn dat Koreanen altijd vlak voor dat je begint met eten een verhaal vertellen van iemand die op deze manier is overleden).
Na het voorgerecht kregen we als hoofdgerecht….een hele pan vol met krioelende tentakeltjes!!! Jippie!!!! Gelukkig gaat de pan vervolgens op tafel op het vuur en wordt er een lekker pittig rood sausje bij gegooid waardoor de octopusjes al snel stoppen met bewegen. [Voor de mensen onder jullie die lid zijn van de PVDD…Nee dit is geen grove mishandeling van de octopus…die is allang dood maar het duurt nogal lang voordat de tentakels dat doorhebben] Toen was het eigenlijk prima! Beetje rijst erbij en je hebt een prima maaltijd! Beetje vreemd, maar best lekker!

Een andere activiteit wat ik hier in Korea heb gedaan is het bezoeken van dr Fish…. Suzanne en ik zijn op een dag naar het plaatse Icheon gereden waar een spa is met dr Fish…Het concept is makkelijk…je gaat in een peuterbadje zitten met daarin duizenden kleine visjes. Wanneer je heel stil zit eten deze visjes vuil en eelt van je lichaam. Susanne heeft een half uur heel relaxt in dat badje gelegen, ik daarentegen lag volledig gespannen een half uur lang moeite te doen me zo min mogelijk te bewegen. Reden?…Het kietelt!!!! Serieus alleen het idee al dat er vissen van me zitten te eten vond ik al behoorlijk onprettig, maar het voelt ook nog eens bizar. Ik was ook blij dat ik na een half uur dat badje uit kon. Ik heb het gedaan, maar net als met de octopus was het eens en niet weer. De massage en de rest van de spa maakte gelukkig veel goed.

Als laatste wil ik nog even vertellen over Hongdea club night. Een evenement dat je als student niet mag missen. Op de laatste vrijdag van de maand betaal je daar 1 kaartje waarmee je vervolgens allerlei clubs in mag. Wij zijn met de interns van wat Europese ambassades geweest. Super mooie avond waarbij we uiteraard niet in een van de bewuste clubs zijn beland. Maar in een tent zijn gebleven waar iedereen een wit t-shirt kreeg waar iedereen met markers teksten op kon zetten. Mijn T-shirt stond binnen de kortste keren helemaal vol met tekeningen, liefdesverklaringen, e-mailadressen en telefoonnummers (aangezien Holland=Guus Hiddink country). Ik heb zelf de foto’s terug gezien, maar die zal ik jullie besparen, want een groot wit t-shirt blijk t niet de meest sexy outfit ;-).
Verder heb ik mijn favoriete energy drankje gevonden. Redbull of iets dergelijks verkopen ze hier niet, en om een beetje wakker te blijven na een BBQ en Soju avond kon ik toch wel iets gebruiken. Ban, mijn grote vriend op de ambassade adviseerde mij Bachhus-D, het Koreaanse energiedrankje wat iedereen hier al 20 jaar drinkt. Het zit in een soort medicijnachtig flesje en ze verkopen het dan ook bij de apotheek (maar ook gewoon bij kioskjes). Als je het koud drinkt heeft het iets weg van redbull zonder prik, maar t ziet er niet uit en ruikt ook een beetje apart. Maar t werkt prima!

Volgende berichtje vertel ik van mijn avonturen in Shanghai!

Doei

Sanne

p.s. Vorige week ben ik voor het eerst in geslaagd een taxichauffeur met Koreaanse aanwijzingen van mij helemaal tot aan mijn voordeur te laten rijden, ipv bij een park waarvan ik wel de naam kan uitspreken (ik ben zeer trots…;-) )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *