Temptation Island Mui Ne

     Harde muziek, goedkope alcohol en een zwembad vol met jonge mooie flirtende mensen. Toen ik aankwam in Mui Ne backpackers village voelde ik me ineens mega oud. Onze eerste gedachte was dan ook dat we het hier niet lang gingen uithouden.

Nadat we bijna letterlijk uit de bus gegooid waren op de stoep van het hostel (Ik stond letter lijk op blote voeten naast mijn backpack toen vanuit de al wegrijdende bus nog net mijn slippers naar met toen gegooid werden) stond een duik in het zwembad boven aan de to-do lijst. Even omkleden in de bagageopslag en nog voor het inchecken waren we al op weg naar het zwembad.

De harde muziek, mooie jonge mensen en goedkope cocktails maakt samen de perfecte setting voor een flirt en het duurde dan ook niet lang of ik begon met in een aflevering van Temptation Island te wanen. Een stelletje met matchende Calvin klein bikini en zwembroek (en met de perfect afgetrainde lichamen die daar bij horen) zaten mooi te zijn op de rand van het zwembad terwijl meisjes in hippe badpakken en kleine bikini’s in slowmotion onder water zwommen. Verderop waren jongens speels de meisjes die lagen te zonnen aan het nat spetteren terwijl die net de gebeurtenissen van de avond ervoor aan het doornemen waren. De gemiddelde leeftijd lag rond de 20-24 en de hele situatie deed mij voelen alsof ik de 50 jarige cameraman was die wel mocht observeren maar niet mee mocht en zeker ook niet kon doen. Terwijl ik uit het zwembad stapte, naar mijn strandstoel liep en zocht naar mijn zonnebrand factor 50 kon ik ze bijna horen denken wat die oude tante hier toch deed.

Maar om 1300 vertrok de bus naar Ho Chi Minh City en daarmee ook de jonge meute uit het zwembad. Blijkbaar is Mui Ne de perfecte 2 dagen stop op een drie weekse tour van noord naar zuid Vietnam en wisselen de bewoners van het backpackers village daarmee ook ongeveer elke twee dagen. Gelukkig voor ons was vandaag die dag.

De rest van de week bleek de dat mensen in het hostel prima waren al kwam ook Temptation Island seizoen 2, 3 en 4 nog langs. Maar die vielen allemaal mee in vergelijking met dag 1.

Terwijl wij plekken bezochten zoals de zandduinen, het haventje en de ‘Fairy stream’, gingen modderbaden (ik) of kitesurfen (duidelijk niet ik) waren zij lekker aan het drinken, flirten, zoenen en partyen om in de ochtend uit te slapen en bij te komen van hun katers terwijl ze luidkeels aan het opscheppen waren over de veroveringen van de avond. Wij werden naarmate we meer vrienden maakten een beetje de grappige tantes van de groep. Het was leuk om een paar dagen te bekijken (iedereen verdient een fase als deze) en we hebben een hoop lol gehad en genoten van het zonnetje. We hebben op momenten zelfs gedacht “Oh waren we nog maar wat jonger” maar de tantes reizen verder…. Dalat Here we come!

 [R-slider id=”4″]