Vraag maar niet waarom..

Privet!

Ik ben nu bijna 3 weken in St. Petersburg en het is al met al een bijzondere ervaring. Mijn kamer hier is ongeveer 16 m2 en deel ik met een kaergenootje uit Ierland.
Na de bureaucratische rompslomp waar je de eerste dagen doorheen moet (HIVtest, stempels, formulieren, stempels, pasjes, nog meer formulieren, nog meer stempels, betalingen, foto’s en jawel nog meer formulieren en nog meer stempels) was daar eerst de introductieweek. We zijn met een groep van rond de 25 studenten en we hebben de highlights van St. Petersburg bezocht.
Buiten bezoekjes aan de hermitage, het russisch museum, bierbrouwer Baltika en een stadstour, mocht uiteraard ook het wodkaproeven niet ontbreken en hierna was de groep al aardig geintregreerd 😉

Wat je hier vooral af moet leren is het vragen waarom de dingen gaan zoals ze gaan. De inefficiëntie is ongelooflijk. Wanneer je hier iets koopt moet je bijvoorbeeld eerst je product aanwijzen, dan krijg je van de verkoper een bonnetje waarmee je vervolgens naar een centrale kassa moet om te betalen. Daar krijg je dan een ander bonnetje, vaak met stempel en met dat bonnetje kan je bij de verkoper je product op gaan halen. Waarom? Niemand weet t!

Zo gebeurt er hier eigenlijk iedere dag wel iets waarvan niemand het waarom weet.

De universiteit waar ik hier les heb is heel klein, maar wel super modern. Werkelijk alles is er aanwezig, bijna iedereen spreekt er Engels (voor de verandering), en ik heb maar les met tussen de 5 en 20 mensen. De russische lessen zijn inmiddels ook begonnen en hopelijk spreek ik over 5 maanden dus een aardig woordje Russisch.

Verder ben ik inmiddels de nieuwste fan van SKA St. Petersburg. IJshockeywedstrijden kan je hier bekijken voor nog geen 3 euro en is zeker een mooi avondje uit, en vooral als je in het vak met luid zingende fans terechtkomt 🙂

Mag maandag nog even langs bij de tandarts, kijken of hij misschien nog wat kan fixen. Maar gelukkig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *